Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijane zraziki z indyka"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Mięso posolić, oprószyć pieprzem, przykryć folią i delikatnie rozbić tłuczkiem.
Posmarować lekko keczupem zmieszanym z sokiem z cytryny, musztardą i ziołami prowansalskimi. Zawinąć w folię, odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Osączyć kolbki kukurydzy, starannie opłukać, osuszyć i lekko posolić. Zostawić na 15 minut.
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki. Ułożyć na każdym płacie 1-2 kolby kukurydzy i zawinąć jak zrazy, spinając wykałaczkami lub wiążąc nitką.
Piec roladki w piekarniku rozgrzanym do 200°C aż się ładnie zarumienią (trwa to 20-25 minut).
Wyłożyć na półmisek. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, oddzielić najładniejsze listki i udekorować potrawę. Resztę posiekać, posypać danie.
ok. 90 min.Źródło: Twoje Imperium