Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe mięsko na obiad.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie: Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z drobno posiekaną natką pietruszki. Połączyć z mięsem, wbić jajko, dodać bułkę tartą i kminek. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Cukinię, marchewkę opłukać, osuszyć i pokroić w tasiemki. Na foli aluminiowej rozłożyć przygotowane mięso, a na nim rozłożyć cukinię i marchewkę. Uformować roladę, posmarować olejem, dokładnie zawinąć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Po przestudzeniu zabrać folię i kroić w grubsze kromki , podawać do obiadu najlepiej z sosem chrzanowym, lub jako przystawkę z samym startym chrzanem