Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaski z cukinią"
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 32
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 131
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 32
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 131
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 32
Składniki
Pierś z kurczaka przekrój na filety, pokrój w paski. Zbij tłuczkiem. Wymieszaj olej, ocet balsamiczny, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz i papryki w proszku. Nasmaruj mięso marynatą i odstaw.
Cukinię, paprykę i cebulę pokrój w plastry. Układaj na każdym pasku kurczaka i zawiń przy pomocy wykałaczek. Obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju, podlej szklanką wody i duś pod przykryciem około godziny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień