Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijaski z szynką i serem"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 157
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 157
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1193
Składniki
Przygotuj ciasto na naleśniki: mąkę wymieszaj mikserem z jajkiem, wodą mineralną oraz mlekiem. Ciasto naleśnikowe odstaw pod przykryciem na mniej więcej 30 minut, aby mąka spęczniała.
W tym czasie ser potnij w kostkę, a szynkę drobno posiekaj. Rozdrobnione wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Możesz dodać także pokrojoną paprykę. Jeśli używasz mozzarelli, świetnym dodatkiem będzie bazylia.
Mocno rozgrzej patelnię, cienko posmaruj ją olejem. Porcjami wlewaj ciasto i smaż z obu stron. Naleśniki posmaruj przygotowanym farszem. Każdy ciasno zwiń, formując krokiety. Zrumień je na oleju i od razu podawaj.Źródło: Naj