Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone, ale inaczej :) niesamowity smak :) niebo w gębie :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Mięso połączyć z bułką, startą 1cebulą, jajkiem i odrobiną wody. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i koperkiem. Dokładnie wymieszać i formować placuszki wielkości dłoni. Na każdy placuszek położyć pasek boczku,piórko cebulki, paseczek ogórka i 2 kulki jałowca. Dokładnie zlepić całość wyciskając powietrze z mięska. Przesmażyć na oleju ze wszystkich stron tak aby mięso się ścięło.
W rondelku przygotować sos wg przepisu na opakowaniu. Ułożyć w nim zawijasy i dusić kilka minut pod przykryciem. Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami, a na dodatek najlepsze są zasmażane buraczki i koniecznie pieczony czosnek w łupinkach :)