Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijasy z gęsiny"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11484
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11484
Składniki
Majeranek drobno posiekaj. Gruszkę obierz, oczyść, potnij na kawałeczki. Wymieszaj je z pokruszonym serem i majerankiem.
Filety z gęsi umyj, osusz, rozetnij na 6 płatów. Posyp solą i pieprzem. Rozłóż na nich nadzienie, zwiń, obwiąż nitką.
W brytfance rozgrzej olej, smaż na nim zawijasy 5 minut.
Potem mięso wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC. Piecz 2 godz.
Kapustę poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj kapustę.
Podlej bulionem, duś 10 min. Przypraw solą i pieprzem. Mięso podawaj z kapustą oraz sosem.Źródło: Naj