Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są przepyszne, zarobione z żytniej mąki z mrożonym szpinakiem. Pychotka. Przepis ten jest na jedną porcję (wychodzi ok.9 pierogów) Polecam każdemu spróbować!
Wałek, stolnica, patelnia, miska, garnek
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
Na początku robimy farsz. Na patelni wykładamy nasz szpinak, solimy go, kroimy do niego czosnek. Gdy woda odparowuje dajemy mozzarellę tak aby się rozpuściła
Następnie robimy ciasto. Do miski z mąką dolewamy stopniowo wody. Jeżeli ciasto się zbyt klei dodajemy mąki. Całe ciasto solimy i przez chwilę ugniatamy.
Gdy ciasto będzie już gotowe, wykładamy je na stolnicę i wałkujemy. Pamiętaj, żeby stolnicę praz wałek wcześniej posypać mąką!
Następnie lepimy pierożki. Z przepisu wychodzi ok. 9:)
I tak gotowe pierożki władamy do gotującej się wody.
Gotujemy ok. 4 minuty.
Gotowe! Smacznego!!!