Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć żeberka zachwycają nas swoim smakiem, niewielu decyduje się na przyrządzenie ich w domowym zaciszu. Odstręcza nas nawet sam fakt, że mielibyśmy przygotować część, w której jest tyle samo mięsa, co kości. Warto jednak przygotować żeberka - również według naszego przepisu. W parę chwil można wydobyć cudowny aromat, który zachwyci wszystkich. To delikatne mięsko można przygotować w domu, bez użycia klasycznego rusztu. Do żeberek idealnie pasuje sos BBQ. Poznajcie nasz przepis na żeberka barbecue!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
W miseczce wymieszać sól, paprykę wędzoną, czarny pieprz, czosnek granulowany i oliwę. Powstałą marynatą nasmarować żeberka z każdej strony. Mięso odstawić na 4 godziny.
Zamarynowane mięso zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego do 160 stopni Celsjusza piekarnika na 1,5 godziny. Po tym czasie rozchylić folię mięso nasmarować sosem BBQ i piec w 200 stopniach jeszcze 10-15 minut.
Podawać na ciepło.