Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, soczyste żeberka plus fasolka tworzą idealny duet.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10104
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10104
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Składniki
Żeberka pokroiłem na kawałki z jedną kostką. Paprykę wymieszałem z mąką, obtoczyłem w mieszance żeberka i kilka minut podsmażyłem. Następnie przełożyłem je na patelnię do duszenia i zalałem wodą. Dodałem warzywa i przyprawy (bez cebuli i fasolki) dusiłem około godziny.
Cebulę pokroiłem w talarki, podsmażyłem na patelni i dodałem do żeberek razem z 3 garściami fasolki szparagowej. Dusiłem jeszcze około 0,5 godziny. Sprawdzałem miękkość zarówno żeberek jak i fasolki, podany czas jest orientacyjny.
Powstały sos zagęściłem mąką, zabieliłem śmietaną i posypałem natką z pietruszki.