Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka duszone z warzywami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Żeberka pokrój na małe kawałki. Posmaruj musztardą, keczupem, odłóż w zimne miejsce na jedną noc. Łyżkę oleju rozgrzej na patelni, żeberka obtocz w mące, smaż z obu stron, odkładaj na talerz. Gdy usmażysz wszystkie, wlej łyżkę oleju do rondelka, włóż żeberka, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, posyp kminkiem, solą, pieprzem, dodaj marchewkę, zalej wrzątkiem, by mięso było w 3/4 przykryte, duś na małym ogniu przez 45 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, groszek. Duś jeszcze 15 minut. Podawaj z ziemniakami ryżem lub chlebem.
CZAS: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień