Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka na fasoli"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Umyte żeberka pokroić. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować keczupem i odstawić do lodówki na około trzy godziny (lub na noc).
Na patelni rozgrzać olej. Włożyć żeberka, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Żeberka przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia.
Fasolę osączyć z zalewy, rozsypać równą warstwą po wierzchu żeberek.
Cebulę posiekać, wymieszać z sokiem pomidorowym. Sos doprawić do smaku ziołami, papryką, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Polać sosem żeberka z fasolą. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika (200oC). Piec około 30 minut. Pod koniec odkryć i piec jeszcze 10-15 minut.
ok. 65 minut
<strong>Superrada</strong>
Fasolę można przygotować osobno i udusić ją ze świeżymi pomidorami i drobno pokrojoną papryką. Warto doprawić ją aromatycznym mielonym kminem rzymskim.Źródło: Twoje Imperium