Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka po tajsku"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Umyte żeberka podziel na porcje, włóż do dużego garnka i zalej zimną wodą.
Dodaj kilka ziaren czarnego pieprzu, łyżeczkę soli i gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Ostudź.
W misce połącz sos sojowy z ketchupem, miodem i musztardą. Dolej olej, sok z cytryny i pomarańczy. Całość wymieszaj z pieprzem, chili oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Ugotowane żeberka natrzyj marynatą. Odstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia upiecz mięso na rozgrzanym grillu. Podawaj z grzankami i piwem.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV