Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka prowansalskie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Żeberka umyj i poporcjuj. Porządnie natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami. Cebulki pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, a papryki w kostkę.
Obsmaż warzywa na rozgrzanej patelni przełóż do wysmarowanej oliwą brytfanki. Obsyp je ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Na tak przygotowanej jarzynce ułóż żeberka. Obok umieść całe obrane główki czosnku. Wstaw do piekarnika 180°C i piecz około 40 minut. Podawaj w brytfance.
Podawaj z pieczywem posmarowanym upieczonym, rozgniecionym czosnkiem.Źródło: Telemax