Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka słodko-kwaśne"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Żeberka nacieram solą. Majeranek, tymianek, kolendrę i przeciśnięty przez praskę czosnek ucieram w moździerzu. Mieszanką starannie nacieram żeberka, a następnie obsmażam na złoto na tłuszczu i układam w naczyniu żaroodpornym. Na żeberka wykładam pokrojoną paprykę. Ocet mieszam z miodem, bulionem, keczupem, zalewam żeberka, posypuję gałązkami pietruszki. Piekę pod przykryciem 50 minut. Podaję na gorąco, np. z purée ziemniaczanym.
Czas przygotowania 70 minut Cena porcji około 2,90 złŹródło: Rewia