Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w 3 smakach"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Wyłóż formę podwójną warstwą papieru do pieczenia. Ułóż na nim żeberka. Wymieszaj oba sosy i przecier. Zalej nimi mięso. Przykryj folią i wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Piecz żeberka 80 minut, obracaj od czasu do czasu. Na 30 minut przed końcem zmniejsz temperaturę do 160 st. C.
Odkrój cebulki od szczypioru i pokrój je drobno. Podsmaż na chrupko na oleju. Obierz marchewkę. Pokrój w słupki marchewkę i seler. Szczypior pokrój w ukośne paski.
Podawaj żeberka posypane cebulką i szczypiorem, ze słupkami marchwi i selera.Źródło: Olivia