Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w glazurze"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1777
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 53
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1777
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 53
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Żeberka umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i poporcjuj. Powidła (najlepiej domowe) wymieszaj z cukrem i cynamonem. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego i 2 łyżki oleju. Odstaw bejcę do lodówki na pół godziny.
Ułóż żeberka w naczyniu żaroodpornym i natrzyj je przygotowaną bejcą. Włóż potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gdy mięso będzie miało złocisty kolor, dołóż śliwki i piecz jeszcze 15 minut. Danie podawaj na sałacie, polane jogurtem i udekorowane listkami mięty.Źródło: Kurier TV