Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w sosie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Żeberka umyj, osusz. Pokrój na małe porcje. Wymieszaj miód, granulowany lub zmiażdżony czosnek, szczyptę wegety, papryki, łyżkę oleju. Marynatą natrzyj mięso, odstaw na co najmniej pół godziny do lodówki.
Żeberka obsmaż na oleju, przełóż do brytfanki. Pokrój cebulę w kostkę i zrumień na oleju. Włóż do żeberek. Zalej gorącym bulionem i duś, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij mięso. Sos zagęść mąką oraz śmietaną. Przypraw. Włóż mięso i podgrzej całość. Podaj z ziemniakami i surówką.
Irena Pancerz z Wielkiej WsiŹródło: Takie jest życie