Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja z cyklu "domowa kuchnia". Żeberka w delikatnym sosie śmietanowym z cebulką, czosnkiem i aromatycznym pieprzem.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Żeberka podsmażamy na oliwie z oliwek, aż zarumienią się na złoto – z obu stron.
W dużym garnku gotujemy 1 i 1/2 litra wody i wrzucamy kostkę pieczeniową. Gdy woda się zagotuje wrzucamy podsmażone żeberka i gotujemy.
Na patelni, na której smażyliśmy żeberka szklimy 2 cebule pokrojone w piórka i 2 ząbki czosnku pokrojone w drobną kosteczkę. Jak się zeszkli - całość przekładamy do garnka z żeberkami.
Żeberka gotujemy ok. godziny (powinny być non stop pod wodą).
Pod koniec gotowania dodajemy pół łyżeczki pieprzu - do smaku (nie dodajemy soli, bo kostka pieczeniowa sama w sobie słona).
Wyjmujemy żeberka i sos rozprowadzamy 3 łyżkami śmietany.
Podajemy z ziemniaczkami i ćwikłą.
Smacznego!