Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w warzywach"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1221
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1221
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
Żeberka umyj, osusz, podziel na kawałki. Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki. Marchewki i cebulę obierz. Marchewki pokrój w plasterki, cebulę – w kosteczkę. Wszystko włóż do miski.
Wymieszaj marynaty, zalej nią mięso z warzywami, wymieszaj i odstaw na godzinę. Potem osącz, włóż do rękawa do pieczenia. Piecz 30 minut w 180 °C. Po tym czasie rozetnij rękaw i piecz jeszcze 30 minut.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa (Mazowieckie)</strong>
Czas przygotowania 85 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie