Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka z cukinią i grzybami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
porcje
<strong>Hanna Borkowska z Bydgoszczy</strong>
Warzywa z włoszczyzny oczyszczam, obieram, myję. Żeberka płuczę i wkładam do garnka. Zalewam posoloną wodą, doprowadzam do wrzenia. Zanim woda zagotuje się, usuwam pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Dodaję włoszczyznę oraz listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Zmniejszam płomień, duszę do miękkości (ok. 45 minut).
Grzyby oraz cukinię oczyszczam, myję, kroję w plasterki, podsmażam na maśle. Żeberka kroję na porcje. Nacieram je przyprawą i smaruję olejem. Wkładam do foliowego rękawa do pieczenia. Dodaję cukinię i grzyby. Piekę 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj