Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-pikantne żeberka - idealna na niedzielny obiad
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1055
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1055
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Żeberka dzielimy na kilka części. Mieszamy wszystkie składniki na sos. Zalewamy żeberka, najlepiej na całą noc, a przynajmniej na kilka godzin. Po tym czasie żeberka wyciągamy z zalewy (zalewę zostawiamy, zaraz będziemy jej używać). Na nasmarowanej olejem patelni smażymy żeberka z obu stron. Kiedy złapia kolor dodajemy cebulę, sos i dusimy pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy wodą. Po około pół godziny dodajemy fasolę z puszki i ziemniaki pokrojone w większą kostkę. Wszystko razem dusimy, aż mięso będzie ładnie odchodzić od kości. Mi wystarczyło 1,5 godziny duszenia, ale oczywiście zależy to od wielkości żeberek.