Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie, podanych z ziemniakami i surówką z pomidorów.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Wymyte, osuszone kawałki żeberek nacieramy solą i pieprzami. Kawałki panierujemy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie gotujemy warzywny bulion z suszonej włoszczyzny z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Usmażone kawałki żeberek dodajemy do gotującego się bulionu i całość gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie,zagęszczamy sos mąką roztrzepaną z odrobiną wody. Zagęszczony sos zagotowujemy. Pomidory myjemy, kroimy w pół plastry, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Całość przyprawiamy do smaku solą i ziołowym pieprzem, dodajemy naturalny jogurt i całość mieszamy. Żeberka podajemy z ziemniakami polanymi sosem i z sałatką z pomidorów. Smacznego !!!