Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona rolada z kurczaka"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Filety opłukać, odciąć białe błonki, osuszyć, rozciąć i delikatnie robić, by utworzyć duże płaty. Sok cytrynowy wymieszać z oliwą, rozetrzeć na mięsie, odstawić co najmniej na godzinę do lodówki (najlepiej na kilka godzin).
Mięso wyjąć, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Na każdym kawałku rozłożyć posiekane zioła, następnie zwinąć w rulon (można związać nitką), owinąć zblanszowanymi liśćmi pora, spiąć wykałaczką.
3. Rulony podsmażyć na oliwie w dużym rondlu, dusić około pół godziny, często przekręcając. Podawać posypane ziołami w całości albo pokrojone na plastry. Dobre również na zimno do chleba.
Jeśli tę roladkę serwujesz na ciepło, przygotuj do niej ryż ugotowany z dodatkiem curry i blanszowane warzywa.
<strong>: ok. 90 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium