Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona soczewica z jogurtem greckim"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Gotuj ją do miękkości w 2 szklankach wody. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekane ząbki czosnku.
Wymieszaj ryż z soczewicą i polej oliwą z czosnkiem. Posyp świeżym, posiekanym tymiankiem. Podawaj z jogurtem greckim. Maczaj w nim każdy kęs soczewicy z ryżem. Pycha!Źródło: Show