Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona tortilla"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w piórka. Obrane i umyte ziemniaki potnij w kostkę, a cukinię w cienkie plastry.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek z cebulą. Następnie dodaj ziemniaki oraz cukinię i smaż do czasu, aż zmiękną.
W tym czasie w miseczce roztrzep jajka z przyprawami. Zalej nimi mieszankę na patelni i wyrównaj wierzch. Smaż, aż całość ładnie się zetnie. Wtedy delikatnie przełóż tortillę na drugą stronę, uważając, by się nie rozpadła.
Gotowe danie posyp obficie szczypiorkiem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV