Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś z kurczaka w aromatycznym sosie
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 275
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 275
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, imbir i czosnek w cienkie plasterki, papryczkę chili drobno posiekać, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż. Wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy. Dodać pokrojoną na kawałki kukurydzę, smażyć aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry, wymieszać. Wrzucić do garnka pokrojoną pierś z kurczaka, dusić razem kilka minut.
Następnie wlać mleko kokosowe, wrzucić pokrojoną kapustę pak choi, groszek cukrowy i liście limonki kafir. Gotować kolejne 2-3 minuty.
Na koniec sos doprawić sokiem z limonki, solą i szczptą cukru palmowego. Podawać z ryżem i kolendrą.