Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone kanapki"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 199
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 199
Składniki
4 porcje • : 20 min • 345 kcal/szt. • 5 zł/porcja
Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i obsmaż na chrupiąco kromki chleba.
Zblanszuj groszek i szparagi (2-3 minuty). Następnie odcedź i zahartuj w zimnej wodzie.
Zmiksuj na gładką pastę twarożek, po połowie groszku i szparagów oraz skórkę cytrynową i sok z cytryny.
Resztę szparagów i groszku wymieszaj z oliwą i przypraw.
Posmaruj chleb pastą, dodaj warzywa. Posyp miętą i serem.Źródło: Olivia