Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi jest to rodzaj włoskich klusek (wł. gnocchi jest to liczba mnoga od gnocco, czyli dosłownie "gruda"). Istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnych purée, sera, mąki gryczanej. Podobne do polskich kopytek
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 83
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 83
Składniki
Wykonanie: Świeży szpinak chwilę podgotować w małej ilości osolonej wody, następnie odcedzić i drobno posiekać. Włożyć do garnka, doprawić pieprzem, gałką muszkatołową, dodać masło i ser. Wbić jaja, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Następnie rozwałkować, wyciąć krążki o średnicy 2 cm i 4 cm grubości. Gotować przez 5 minut, odcedzić i polać masłem.