Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone kopytka z masłem"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 23
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 23
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, wystudzić.
Przecisnąć je przez praskę, wymieszać z mąką, skrobią (mąką ziemniaczaną), jajkiem, szczyptą soli i posiekaną natką, wyrobić na jednolitą masę. Ciasto podzielić na kilka części, formować długie wałki, kroić pod skosem.
Kopytka wrzucać małymi porcjami na osolony wrzątek, zmniejszyć ogień, gotować ok. 5 minut od wypłynięcia, odcedzić.
Podawać prosto z wody z roztopionym masłem (pyszne są też podsmażone na złoto na maśle na patelni).
Możesz wykorzystać dowolne świeże zioła, np. bazylię, oregano albo posiekane suszone pomidory, odsączone z zalewy.
ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium