Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone koszyczki z cukinii z pistacjami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1037
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1226
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12523
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1037
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1226
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12523
Składniki
Obie cukinie starannie umyj, osusz. Wytnij z nich koszyczki (takie jak na zdjęciu), wydrążając miąższ ze środka.
Ser ricotta wymieszaj dokładnie z sosem chrzanowym lub tartym chrzanem oraz z częścią wydrążonych cukinii (bez pesteczek). Dopraw solą i pieprzem, dodaj część skórki cytrynowej. Masę nałóż do przygotowanych cukiniowych koszyczków.
Serek posyp posiekanymi lub zmielonymi pistacjami oraz resztą skórki z cytryny. Skrop oliwą. Możesz dodatkowo udekorować koszyczki listkami ziół, np. mięty, bazylii, melisy – na co masz ochotę. Podawaj jako przystawkę.Źródło: Świat kobiety