Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielone naleśniki z serem i łososiem"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 126
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 279
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 126
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 279
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj jajka, mleko i sól. Zmiksuj, dodając szpinak. Przed smażeniem dodaj do ciasta tyle wody, by miało konsystencję śmietany. Naleśniki usmaż z dwóch stron na oleju, najlepiej rzepakowym.
Gotowe naleśniki ostudź, posmaruj serkiem kanapkowym doprawionym sokiem z cytryny oraz pieprzem (możesz także doprawić go solą). Na warstwie serka rozłóż plastry łososia, po czym naleśniki ciasno zwiń. Owiń je następnie folią i włóż do lodówki na ok. 30 min.
Schłodzone zwinięte naleśniki wyjmij, pokrój na plastry ostrym nożem. Możesz dodatkowo spiąć je wykałaczkami, a przed podaniem ozdobić ziołami.
Czas: 45 min + czekanie; liczba porcji: 4
do naleśników możesz podać ziołowy sos, np. koperkowy lub czosnkowy.Źródło: Świat kobiety