Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone szparagi pod pierzynką"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5295
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5295
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Składniki
Szparagi umyć, uważając, aby nie po poodrywać główek, usunąć zdrewniałe końcówki łodyg (najłatwiej je odłamać), włożyć do osolonego wzbogaconego o sok z cytryny wrzątku, gotować ok. 15-20 minut, odcedzić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.
W rondelku podrumienić bułkę tartą z masłem, dodać posiekane jajka i natkę, doprawić solą i pieprzem. Takim gęstym sosem polać szparagi. Dekorować natką.
Szparagi można podawać nie tylko z masłem i bułką tartą. Posyp je serem: pleśniowym, żółtym albo typu feta.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium