Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone ziemniaczane placuszki"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Składniki
ok. 40 minut.
Ziemniaki dobrze wyszorować i ugotować do miękkości w posolonej wodzie. Obrać, kiedy będą jeszcze ciepłe. Rozgnieść je w misce, poczekać, aż wystygną.
Brokuł podzielić na różyczki. Gotować około 2 minut w posolonej wodzie. Przelać je zimną wodą i odcedzić na sitku. Drobno posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać go do ziemniaków razem z przesianą mąką, kaszką i jajkami. Wymieszać, doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i kminkiem. Odstawić na ok. 5 minut.
Na patelni rozgrzać olej. Z masy formować okrągłe placuszki i smażyć je z obu stron do przyrumienienia. Podawać np. ze świeżymi warzywami i pomidorową salsą.Źródło: Życie na gorąco