Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielony bulion na kurczaku"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 165
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 190
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 351
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 165
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 190
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 351
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Składniki
Porcję rosołową opłucz, włóż do garnka, zalej 1,5 l zimnej wody. Zagotuj z dodatkiem łyżeczki soli. Usuń tworzącą się szumowinę.
Marchewki i kawałek selera obierz, wrzuć w całości do wywaru. Dodaj 1-2 ziarna ziela angielskiego i 1 liść laurowy. Gotuj 20 minut. Po tym czasie oczyść starannie pory, pokrój na kawałki. Wrzuć do zupy. Gotuj całość na średnim ogniu około 15 minut.
Po tym czasie usuń porcję rosołową, marchewkę i seler. Wsyp do zupy mrożony groszek. Gotuj razem jeszcze 5 minut. Bulion dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup w płynie. Podawaj z ugotowanym oso bno makaronem (małe i duże formy).Źródło: Świat kobiety