Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielony makaron na gorąco"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14887
Polecam.
Odsłon: 485
Szybka i smaczna
Odsłon: 14887
Polecam.
Odsłon: 485
Składniki
Makaron szpinakowy wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie (kilka łyżek wody po gotowaniu zachowaj).
Cebulę obierz i poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw łupinek i drobno posiekaj. Umyj cukinie, odetnij końcówki. Warzywa pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj czosnek, chwilę smaż.
Dodaj pokrojoną cukinię. Smaż, aż warzywo zmięknie. Dodaj ugotowany i odcedzony makaron, wymieszaj. Dolej kilka łyżek wody z gotowania. Całość dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posyp parmezanem.
Czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety