Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana z kiełbasą"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Kiełbasę pokrój w plastry, cebulkę w piórka. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj na drobne kawałki. Ziemniaki gotuj 7 minut we wrzącej osolonej wodzie, odcedź, posyp papryką i tymiankiem, podsmaż na maśle, aż będą rumiane. W garnku rozgrzej olej i masło, podsmaż kiełbasę i cebulę.
Zalej kiełbasę i cebulę litrem wody, dodaj kapustę, gotuj całość 20 minut. Dodaj ziemniaki, gotuj, póki warzywa nie będą miękkie. Zupę przypraw pieprzem i solą.
Chlebki wydrąż. Do środka wlej zupę, podawaj gorącą.
Czas przygotowania: około godziny.