Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , szybka i tania w przygotowaniu ziemniaczana zapiekanka . Jeżeli lubicie placki ziemniaczane to ta zapiekanka na pewno Wam będzie smakowała. Polecam.
miska, tarka, nóż, patelnia, łyżka,
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Składniki
Boczek pokroić i przetopić na skwarki, kiełbasę pokroić w kostkę. Ziemniaki , czosnek i cebulę obrać , po obraniu zetrzeć ( do miski) na tarce o dużych oczach ( trzy ziemniaki zetrzeć na małych oczkach). Do startej masy dodać pokrojoną kiełbasę, skwarki z boczku, jajka , obie mąki oraz wszystkie przyprawy. Całość wymieszać . Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, wysypać bułką tartą. Masę ziemniaczaną przełożyć do przygotowanego naczynia, wyrównać , na wierzchu ułożyć ze 4 plastry smalcu. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 60 minut. Po upieczeniu podawać ze szklanką maślanki, można polać ketchupem.
Zapiekanka w przekroju.
Zapiekanka gotowa do podania.