Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 687
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1639
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 687
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1639
Składniki
Ciepłe ziemniaki obrać , przecisnąć przez praskę , wymieszać z twarożkiem. Dodać mąkę , 1 jajo i łyżeczkę soli , wyrobić.
Warzywa i pieczarki oczyścić , drobno pokroić. Dodać do mięsa , wyrobić. Farsz doprawić keczupem , przecierem pomidorowym , solą i pieprzem . Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C
Na ściereczce posypanej mąką ciasto rozwałkować na kwadrat , rozłożyć na nim masę mięsną , zostawiając dookoła 4-cm wolne brzegi .
Na farsz włożyć listki bazylii. Ciasto zwinąć , unosząc ściereczkę , brzegi zlepić . Ciasto przełożyć na natłuszczoną formę „szwem” do dołu. Posmarować jajkiem rozkłóconym z 1 łyżeczką wody. Piec ok. 50 min , po 40 min pieczenia roladę posypać startym serem.