Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was propozycję na kluski ziemniaczane z dodatkiem podagrycznika i liści rzodkiewki. Niedawno dowiedziałam się, że to co uważałam za zielsko w moich kwiatach jest cennym zielem. Od tej pory staram się wyrywając go dodawać do różnych potraw. I tu padło na kluski. Są to praktycznie zwykłe kopytka podane z tymi dodatkami i uformowane w kulki. Możecie podać je okraszone z surówką lub z ulubionym sosem. Każda wersja będzie pyszna.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa (ja miałam ziemniaki z dnia poprzedniego). W misce wyrównać ziemniaki, podzielić na 4 części i jedną wybrać na bok. We wgłębienie wsypać obie mąki w proporcji: 2 części mąki pszennej i 1 część mąki ziemniaczanej. Dodać również jajka i posiekane liście rzodkiewki i podagrycznika. Połączyć składniki w jednolite ciasto, ale nie za długo, bo masa zrobi się rzadka. Masę dzielić i formować kulki wielkości trochę większej od orzecha włoskiego. Kule gotować w osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia. Podawać okraszone z surówką z kapusty lub sosem.