Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczki zapiekane z serem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ziemniaki cieniutko obieram i opłukuję.
Małym nożykiem oraz łyżeczką usuwam miąższ ze środka (tak, by powstały zgrabne miseczki i tak, by nie przedziurawić ich ścianek). Powstałe kokilki zalewam wrzącą osoloną wodą. Gotuję około 8 minut.
Ziemniaczane miseczki wyjmuję ostrożnie łyżką cedzakową, osuszam. Posypuję je równomiernie solą, pieprzem oraz gotową przyprawą do ziemniaków.
Żółty ser ścieram na tarce o małych otworkach. Paprykę myję, przekrawam, usuwam środki z pestkami.
Miąższ kroję w drobną kosteczkę. Kilka gałązek natki opłukuję, siekam. Ser mieszam z papryką i natką. Dodaję keczup, śmietanę i żółtka. Przyprawiam, mieszam.
Farszem napełniam ziemniaki. Piekę w temp. 200 st. przez około 20-25 minut.
ok. 50 min
Porcja kosztuje ok. 2 zł
Zawiera ok. 370 kcalŹródło: Tina