Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe do grillowanego mięsa lub jako odmiana od zwyczajnych gotowanych ziemniaków
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 3-5mm. Dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawy,zalewamy śmietaną i dokładnie mieszamy. Wykladamy na brytwannę lub naczynie żaroodporne.Podczas ukladania ziemniaków starajmy się pozostawić jak najmniej ''''dziur'''' żeby warstwy ladnie się prezentowaly.Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.Pieczemy 45-50min w temp 200-225 stopni (lub kilka min dłużej jesli ziemniaki nadal są twarde) zaraz po wyjęciu z piekarnika posypujemy startym żółtym serem.