Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki mocno serowe ze śmietaną"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź, obierz, pokrój na plasterki. Oprósz przyprawą do ziemniaków.
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Serek topiony stop w rondelku (ew. dodaj niewielką ilość wody). Jajka zmiksuj. Dodaj starty ser i stopiony, wlej śmietanę, wsyp mąkę, pokrojony szczypiorek i natkę, wymieszaj. Przypraw do smaku.
Ziemniaki ułóż w lekko natłuszczonej żaroodpornej formie. Wlej sos serowy, wymieszaj (sos powinien dobrze pokryć wszystkie ziemniaki).
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekaj 30-40 minut. Formę możesz przykryć folią aluminiową, by ziemniaki z wierzchu się nie spaliły.
<strong>Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie