Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki z nadzieniem z boczku i papryki, zapiekane z jajkiem. Konkretne i pyszne.
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 45
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 202
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 262
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 54
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 45
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 202
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 262
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 54
Składniki
Ziemniaka kroimy na pół. Nie obieramy ze skórki! Powinien mieć ok 250-300g. Każdą połówkę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę. W międzyczasie na patelni przesmażamy pokrojony w kostkę boczek, aż będzie chrupiący. Dodajemy pokrojoną cebulę, paprykę, jalapeno. Przyprawiamy do smaku pieprzem i paprykami. Upieczone połówki ziemniaka wyciągamy i dużą łyżką wybieramy miąższ ze środka ziemniaka - można go potem użyć do sałatki lub puree. W miejsce miąższu ziemniaka wykładamy przesmażony boczek z warzywami. Na górę wbijamy po jajku i pieczemy w 180 stopniach ok 10 minut, aż białko jaja się zetnie.
Ziemniaki podajmy gorące.