Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki pod zieloną pierzyną"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27482
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27482
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Składniki
Ziemniaki wyszorować lub oskrobać, podgotować (ok. 15 minut) w osolonym wrzątku, odcedzić.
Natkę pietruszki umyć, oddzielić liście od łodyg, drobno je posiekać.
Czosnek obrać, rozetrzeć, wrzucić na dużą patelnię z rozgrzanym olejem (uważać, by się nie przypalił), dodać ziemniaki, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków (ok. 1 łyżeczka), posypać natką i parmezanem, dokładnie wymieszać, przykryć.
Gdy parmezan zacznie się rozpuszczać, danie zdjąć z ognia i roz łożyć na talerzach.
Z młodych ziemniaków nie musisz zdzierać dokładnie skórki. Poza tym podpieczona na patelni przyjemnie chrupie.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium