Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły nam sie zwykłe z wody, to warto spróbować. Są aromatyczne, rozpływają się w ustach. Moża zrobić podwójną porcje i wykorzystać na sałatkę ziemniaczaną dodając ogórki i podsmażony boczuś.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1190
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1190
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12106
Składniki
Cebulę w płplasterkach przesmażamy na złoto. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 0,5 cm.
W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki, solimy, dodajemy przyprawę, wykładamy pól porcji cebuli, znów ziemniaki z przyprawami i cebula. Całość zapiekamy pod przykryciem lub folią aluminiowa ok 1-1,5 h w zależności od ziemniaków. Pachną cudownie jak się pieką.