Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze polskie danie, które smakuje niepowtarzalnie w letnie, upalne dni.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1990
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1990
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię, wysmażyć na skwarki, pod koniec smażenia dodać odrobinę cebuli pokrojonej w kostkę. Omastę smażyć do zrumienienia cebulki. Ugotowane ziemniaki podać okraszone omastą, posypane świeżym koperkiem. Oczywiście do popicia podać zsiadłe mleko wymieszane z jogurtem naturalnym. Smacznego