Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Ziemniaki obrać ,pokroić na duże kawałki ,zalać zimną wodą ,przyprawić solą i kminkiem (dałem 1 łyżeczkę). Ugotować pod przykryciem tak ,aby pozostały trochę twarde. Białą część pora pokroić w talarki ,podsmażyć na maśle ,oprószyć mąką ,przyprawić papryką ,dodać przecier pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalać wywarem z ziemniaków i ugotować na jednolity ,dość gęsty sos. Przyprawić lekko pieprzem i solą. Dodać ziemniaki ,wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Filety z kurczaka umyć ,osuszyć ,oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na margarynie z obu stron. Podawać na ciepło z ulubionymi surówkami.