Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ziemniaczki które zasmakowały mojej rodzince i mnie, ziemniaczki ugotowane w mundurkach z pysznym twarożkiem z selerem naciowym. Bardzo smaczne danie, pochodzące ze starego zeszytu mojej babci.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Ziemniaczki dokładnie wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Gotuj tak około 20 min. w dobrze osolonej wodzie. Twaróg włożyć do miski utrzeć z jogurtem i mlekiem dodać drobno pokrojony seler naciowy i cebule, oraz drobno posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem i solą do smaku. Pomidory umyć, pokroić w plastry ( nie za grube ) drugą cebule również obrać, pokroić w plasterki. Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić, przepłukać zimną wodą, obrać z łupinek, poukładać w koło talerza razem z pokrojonymi pomidorami, cebulą oraz twarożkiem. Udekorować listkami z selera naciowego oraz cebulą. Posypać posiekanym koperkiem. Smacznego.