Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki zapiekane w szynce"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, owiń plastrami szynki i zapakuj w folię aluminiową. Piecz ok. 50 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Korniszony pokrój w półplasterki. Posiekaną cebulę sparz, dodaj do ogórków. Pomidory potnij w kosteczkę. Dołóż do pozostałych składników. Wymieszaj z jogurtem, przypraw.
Ziemniaki natnij na krzyż, napełnij sałatką. Podawaj na ciepło.
<strong>Czas: 35 min. 1 porcja = 220 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV