Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki zapiekane z jajkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, pokrój na plastry. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, pokrój na plastry.
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem, dno wyłóż połową ziemniaków. Na nich ułóż połowę plasterków jajek, oprósz solą i pieprzem. Przykryj resztą ziemniaków i ułóż pozostałe jajka, posyp ziołami.
Śmietanę wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu i ziołami. Polej zapiekankę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 25 minut.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie